Huisvesting

Indien je grasparkieten in huis wilt nemen zal je de geschikte huisvesting voor grasparkieten moeten zoeken. Wat heb je allemaal nodig om je huisdieren een zo goed mogelijk onderkomen te geven?

Hieronder lees je meer over de eisen waaraan een geschikte vogelkooi moet voldoen, welke takken dienst kunnen doen als zitstok en welke speeltjes je voor je parkieten kan kopen.

Vogelkooi kopen

Vogelkooi

Wist je dat om je vogels zo vrolijk en gezond mogelijk te houden, je ideale vogelkooi best breed en rechthoekig is? Lees hier meer tips over wat er in de kooi moet en waar je ze best gaat kopen voor welke prijs.

Grasparkieten zijn vogels die liefst een kooi met horizontale spijlen hebben. Deze papegaaiachtige klimt graag langs de randen van de kooi omhoog en omlaag. Indien de kooi verticale spijlen heeft, zal de parkiet weinig grip hebben op de rand en er langs af glijden.

Een vogelkooi is liefst zo groot mogelijk. Een kooi van 50 centimeter tot één meter breedte is aangeraden. Hoe meer ruimte je aan je vogels geeft, hoe gezonder deze zullen blijven. Net zoals voor mensen, is ook voor grasparkieten lichaamsbeweging belangrijk, hou hier dus liefst rekening mee bij het aanschaffen van een kooi.

De vogelkooi gekocht, en wat nu?

Nadat je een kooi hebt aangeschaft, zal je ook een bodembedekking moeten voorzien. Hier zijn enkele mogelijkheden:

 • Schelpenzand: dit is de oudste variant. Dit is wit zand met kleine stukjes schelpen er doorheen gemengd. Deze schelpjes zijn een bron van mineralen voor vogels. Dit zand heeft een typerende geur maar je zal dit nooit van op een afstand ruiken. Enkel vlak bij de kooi zal je de geur kunnen waarnemen. Persoonlijk vind ik de geur van schelpenzand niet storend. Er zit anijs in verwerkt en dat neemt geurhinder weg. De geur verdwijnt ook snel nadat het zand uit de zak gehaald is. Tot nu toe is er nog niemand onze woonkamer binnengekomen die zei dat het er stonk. Het enige nadeel van dit zand is dat sommige mensen er allergische reacties op kunnen vertonen.
 • Houtschilfers: sinds relatief korte tijd wordt dit meer en meer gebruikt. Het heeft als voordeel dat het minder vaak allergische reacties te weeg brengt. Maar er is wel het nadeel dat er geen mineralen inzitten die de grasparkieten goed kunnen gebruiken. Indien je toch voor houtschilfers kiest, moet je dus rekening houden met een vervangend middel om de parkieten toch voldoende voedingsstoffen te geven.
 • Krantenpapier: dit wordt geregeld gebruikt, maar is niet erg aan te raden ook al is dit de makkelijkste manier om de kooi schoon te maken. In de inkt op dit papier zitten namelijk schadelijke stoffen die zeer slecht zijn voor jouw grasparkieten! Het is dus beter om voor een van de andere opties te gaan, tenzij je er zeker van bent dat er geen schadelijke inkt gebruikt werd. In dat geval is deze optie zeker aan te raden.

Zitstokken

Parkieten zitten ongeveer de hele dag op hun zitstokken, behalve op de momenten dat ze eten, drinken, vliegen of rondkruipen. Het is dus vanzelfsprekend dat het zeer belangrijk is om de juiste stokjes aan te schaffen!

Een goede zitstok heeft een variabele dikte. Indien alle stokken dezelfde doorsnede hebben, zullen je vogels snel last krijgen van hun spieren in de pootjes en ook van eeltknobbeltjes. Dit moet natuurlijk vermeden worden door de juiste zitstokken. De diameter van de zitstok is best zo groot dat bij het omklemmen van de stok, de teentjes naar voor en die naar achter elkaar niet raken.

Ook is het belangrijk om stokken te vinden met een ruwe bast. De meeste zitstokken die in de winkel te vinden zijn, zijn vrij glad aan de buitenkant. Dit leidt tot problemen met de nagels. Deze zullen dan veel te lang worden en dan dienen deze geknipt te worden. Zelfs met stokken van verschillende dikten en met een ruwe bast krijgen sommige parkietjes nog last van te lange nagels. Dit is echter voor elke vogel anders, twee parkietjes zitten hier samen in een kooi en de ene heeft nooit last van lange nagels, de andere moet zo nu en dan eens gevangen worden om de nagels kort te houden.

Zitstokken kan je kopen in een dierenspeciaalzaak, maar je kan er ook zelf voor zorgen! Heb je bomen in de tuin? Is er een bos in jouw buurt? Dan kan je ook daar op zoek gaan naar een zitstok. Let wel op met takken die in de buurt van een autosnelweg of andere grote en drukke wegen te vinden zijn. Deze kunnen veel roetdeeltjes bevatten wat dan weer slecht is voor de gezondheid van grasparkieten.

Deze natuurlijke zitstokken zijn de favoriet van mijn parkieten. Vanaf het moment dat die stok in de kooi kwam, zaten ze bijna altijd op die stok. Eerst zullen alle zijtakjes er aan geloven waardoor je parkieten zich kunnen vermaken met sloopwerk, de favoriete bezigheid van elke grasparkiet. Later is het gewoon een stok zoals een andere maar dan wel eentje die aan de wensen van de mini architecten voldoet! Geregeld deze stokjes vervangen kan dus zeker geen kwaad, de parkieten zullen met veel plezier weer geen slopen.

Speeltjes voor grasparkieten

De meeste mensen denken dat grasparkieten liefst zoveel mogelijk speeltjes willen omdat ze zich anders vervelen. Dit is helemaal niet waar!

Indien je een berg speeltjes aanbrengt in de kooi ontneem je hen veel lichaamsbeweging. Als hun luchtruim volhangt met allerlei speelgoed hebben ze helemaal geen plaats meer om te vliegen! En het blijven nog steeds vogels die graag hun vleugels gebruiken. Enkele speeltjes kunnen altijd, zoals een spiegeltje, een belletje, een schommeltje… We proberen in onze kooi steeds het midden open te houden zodat ze daar van de ene naar de andere kant kunnen vliegen en dat gebeurt ook zo nu en dan wanneer eentje energie te veel heeft. Je kan dus best wat experimenteren met de inrichting van je kooi.

Geschikte speeltjes zijn spiegeltjes, schommeltjes, touwen en ja, zelfs wc-rolletjes om te slopen! Toch hangt het van je grasparkieten af welke speeltjes geschikt zijn. Mijn eigen vogels zijn bang van alles met een felle kleur, dus onze gekleurde schommel? Die is na een tijdje uit de kooi gehaald… Het belletje onder de spiegel is dan wel weer het favoriete voorwerp geweest… of toch tot het er af ging! Alles moet kapot met hun snavel en liefst zo snel mogelijk. Let dus een beetje op dat wanneer er scherpe voorwerpen tevoorschijn komen, je deze uit de kooi verwijdert.

Houdt dit wel in je achterhoofd: het leukste speeltje dat een grasparkiet kan hebben, is een soortgenootje! Twee parkieten zitten de hele dag achter elkaar aan en fluiten naar elkaar en met elkaar. Dit is iets dat geen enkel kunstmatig gemaakt voorwerp kan evenaren.

Tot slot is ook eten voor de grasparkieten noodzakelijk. Voor informatie over het voer voor grasparkieten kan je op de pagina over voeding terecht.

Waar plaats ik de vogelkooi het best?

Als je een kooi hebt, komt er al snel een volgende vraag naar boven: waar plaats ik best de vogelkooi?
Het beste is om een vogelkooi ergens in huis te plaatsen waar er minstens één zijde is die tegen de muur staat. Dit mogen er ook twee zijn. Als je dit niet doet, voelt je grasparkiet zich sneller bedreigd door de omgeving. Een muur aan een kant betekent immers dat er langs die zijde geen gevaar dreigt. Let er ook op dat je de vogelkooi niet op een plek in volle zon plaatst. Dit vinden ze helemaal niet leuk. Wij hebben in de winter, wanneer de zon laag staat, een beetje zon tot aan de kooi. Op het moment dat de parkieten in de zon komen te zitten, verhuizen ze meteen naar een plekje zonder zon.

Ook is het belangrijk om erop te letten dat er geen tocht is. Grasparkieten kunnen namelijk verkouden worden hierdoor en voor vogels kan dit fataal worden.

Nu weet je wel hoe de vogelkooi moet staan, maar waar is de beste plaats voor een vogelkooi nu?
Voor jou en jouw grasparkieten is het natuurlijk het leukste als je elkaar vaak ziet. Een grasparkiet houdt ervan om veel beweging in de omgeving te hebben. Het is dus zinloos om grasparkieten op je slaapkamer te hebben als je daar nooit bent overdag op de momenten dat ze wakker zijn. Bovendien worden grasparkieten actief vanaf dat er daglicht komt. Op de slaapkamer zal je dit waarschijnlijk niet in dank afnemen als dit reeds vroeg in de ochtend is.

De beste plaats is dus voor veel mensen in de woonkamer. Hier is vaak de meeste beweging en zo kunnen de grasparkieten alles zien gebeuren rondom hen. Vlak naast de televisie is wel af te raden. Ze kunnen namelijk aardig schrikken als er opeens veel lawaai uit de televisie komt, zoals geweerschoten. En hevig schrikken kan bij grasparkieten een spontane hartstilstand veroorzaken. Ook zou je het niet appreciëren als de televisie luid opstaat terwijl je zelf probeert te slapen, dit is niet anders voor jouw parkieten!

Sommige mensen zouden grasparkieten ook graag in de keuken hebben. Dit is echter geen goede plek als je bakt met de zogenaamde ‘antikleefpannen’. Deze teflonpannen laten bij hoge temperatuur teflongassen vrij die schadelijk zijn voor grasparkieten. Dit is ook het geval als je aan het strijken bent. Beter om dit dus te vermijden vlak langs je geliefde grasparkieten!

Als het mogelijk is, is het best om de vogelkooi op ooghoogte te plaatsen en zeker niet op de grond. Grasparkieten hebben in de natuur voornamelijk vijanden uit de lucht, en alles wat van boven hen komt bezorgt hen dus angst. Mensen die gewoon eens met de parkieten gaan spreken, vormen dus evengoed een bedreiging als de kooi op de grond staat! Vandaar dat een goede plek voor je vogelkooi wat hoger is zodat ze een mooi uitzicht over de ruimte hebben.

Tip: In de zomer is het ook leuk om de grasparkieten mee naar buiten te nemen. Let wel op dat er geen katten of honden in de buurt rondlopen! In een onbewaakt moment is een ongeluk dan snel gebeurd.

Probeer de vogelkooi uit de wind te zetten en liefst in de schaduw. Uit eigen ervaring is het me opgevallen dat onze grasparkieten steeds voor schaduw kiezen als we hen op de grens met de zon zetten. Je kan dit zelf met je eigen vogels uittesten door de kooi een tijdje half in de zon en half in de schaduw te zetten. Verkiezen ze de schaduw? Dan ken je in de toekomst de kooi dus best in de schaduw plaatsen. Buiten amuseren parkieten zich zeker! Ze horen andere vogels in de tuin en gaan tegen hen op fluiten. Ze worden altijd helemaal gek van plezier als ze net buiten komen, wat zeer leuk is om te zien. Ook komen andere vogels, merels, duiven… al eens kijken naar onze vogels. De grasparkieten zijn dan erg geïnteresseerd in de andere vogels en kruipen helemaal naar die kant van de kooi.

Grasparkieten huisvesting: grote volière

Volière

Sommige mensen zoals ik, willen vogels niet enkel in huis houden. Wil je liever (ook) een (grote) volière in je tuin of op het terras? Dit is zeker mogelijk.

Veel mensen vragen zich dan af welke andere volièrevogels bij grasparkieten gezet mogen worden. Grasparkieten zijn vrij taaie vogels. Ze kunnen zelf wel tegen de meeste andere vogels hun mannetje staan.

Grasparkiet in voliere

Bang dat je parkieten het buiten te koud zullen hebben in de winter in de volière? Lees hier hoe jij je grasparkieten lekker warm en gezond zal overwinteren.

Toch is het niet goed om grasparkieten met kanaries samen te zetten omdat kanaries niet tegen de kracht van de grasparkieten opkunnen. Zebravinkjes zijn zelf sterker dan kanaries en zij kunnen dus met grasparkieten samengehouden worden.

Valkparkieten worden vaak aanzien als sterke vogels, maar ondanks het verschil in grootte, zijn grasparkieten veel krachtiger. Als de volière niet erg groot is, is het dus beter om de valkparkiet niet met grasparkieten samen te houden. Indien de volière wel groot genoeg is, kunnen de vogels elkaar wat ontwijken en kan het minder kwaad.

Heb je zelf leuke verhalen meegemaakt of heb je tips die je wil delen in verband met de huisvesting van grasparkieten? Laat gerust een reactie achter!

Pocket

Comments

 1. Ik wil graag weten of ik voor mijn grasparkiet eennkooi aan moet schaffen die aan de bovenkant open kan of niet.

  • Hoi Wilma,

   dit maakt niet veel uit. Als je zelf met de hand langs de zijkant er in kan, dan kan je zelf alles in de kooi doen wat nodig is. Als je je parkieten door de kamer wil laten vliegen, vinden ze het deurtje normaal gezien ook wel. Een kooi die open is, laat de parkieten enkel toe om via een grotere opening de kooi te verlaten… maar veel andere voordelen zijn er niet aan verbonden.
   Het is dus niet noodzakelijk, maar als je het zelf graag hebt, kan je zeker zo een kooi aanschaffen. Als je een andere kooi leuker vindt, dan kan je die gerust nemen. De parkietjes gaan het in beide kooien wel kunnen vinden als aan de andere eisen (horizontale spijlen bijvoorbeeld) voldaan is. Succes! 🙂

 2. Hallo,
  Kan ik beter een rek op de bodem van de kooi leggen of die er beter uitlaten?

  • Hoi, dat maakt helemaal niet uit. Je kan eens met en zonder proberen en zien of je parkieten voor een van beide de voorkeur hebben. Maar als jij een van de mogelijkheden handiger vindt, kies die dan maar! 🙂

 3. Dag Ruben!
  Ik ben aan het nadenken om 2 halsbandparkieten te kopen, en heb al veel informatie vergaard op deze website. Hartelijk dank hiervoor dus!
  Ik zit wel met enkele vragen. Ik heb nog een oudere vogelkooi staan met afmetingen van 54cm breed, 34cm diep en 74cm hoog . Deze lijkt me eerder aan de kleine kant, zeker voor twee vogeltjes, maar ik wou toch eens uw mening vragen. Lijkt u dit voldoende?
  Daarbij aansluitend zou ik het wel nog een leuke uitdaging vinden om zelf een volière te bouwen, mag ik die zo groot maken als ik wil? Ik kan me wel nog voorstellen dat het mogelijk is dat te groot ook niet meer aangenaam is (misschien vergis ik me wel daar in).
  En nog een andere vraag, wat vinden deze vogeltjes van muziek? Ik speel namelijk zelf vrij veel piano, alsook staat er vrij permanent muziek aan. Kwestie dat ik weet dat ik moet opletten hiermee in de kamer waar de vogels aanwezig zijn 🙂 .

  Bedankt!
  Ivo

  • Dag Ivo, die volière lijkt inderdaad aan de kleine kant. Eentje zelf maken is een super goed idee! Te groot? Nee hoor, dan vliegen ze lekker rond! Ze zullen vaak op dezelfde takken gaan zitten, maar tussendoor kunnen ze lege ruimte zeker gebruiken om eens flink de vleugels uit te slaan! Als je zelf gaat knutselen wel opletten met de materialen voor de kooi. Geen giftige verf bijvoorbeeld. Even rondzoeken wat geschikt is en je vindt vast wat je zoekt! 🙂 Heb dit nooit zelf gedaan dus ken er helaas het fijne niet van.

   Parkieten zijn dol op kabaal en muziek. De eerste keer kunnen ze schrik hebben van de piano, maar dat went wel stilaan. Wees gerust, na een tijdje gaan ze boven je uit proberen te gaan! Hier is een telefoongesprek of een gewoon gesprek een reden voor de parkieten om steeds luider mee te doen 😉

   Veel succes met je parkieten!

 4. heb een kooi gekocht voor parkiet bigsonia mij vraag is deze groot genoeg voor parkiet en nu ben ik bang dat ik verkerrde stokjes heb

  • Een kooi kan natuurlijk best zo groot mogelijk zijn, maar als je voldoet aan een basisgrootte, zal het wel goed zijn! Voor stokjes kan je best deze pagina eens lezen en zien of ze voldoen. Anders zijn nieuwe stokjes ook heel eenvoudig te vinden.

 5. Sjoerd Verhoeven says

  Beste Ruben,

  Zelf heb ik 1 grasparkiet (de andere is in feb dit jaar overleden). Alleen is het vrouwtje nu erg stil en heeft ze het niet zo naar haar zin denk ik.
  Ik laat haar regelmatig vliegen en laat haar op mijn vingen zitten.

  Weet u misschien iemand die een grasparkiet wil? Liefst natuurlijk met meerdere vogels en meer vrijheid. Voliere zou ideaal zijn, Maar mijn grasparkiet kan nu niet tegen de kou…

  Wilt u mij helpen?

  Alvast bedankt!

  Groeten, Sjoerd uit Drunen.

  • Helaas ken ik niemand. Misschien kan je in een facebookgroep terecht? Daar worden er al eens overgenomen door anderen!

   • Sjoerd Verhoeven says

    Ik heb geen facebook…jammer in deze tijden dat je online moet zijn om iets simpels te regelen met mensen (is niet lersoonlijk bedoeld he)

    • Ik geef je helemaal gelijk hoor… Helaas is dat hoe het tegenwoordig gaat. Je zou ook kunnen proberen om je vogel naar de dierenwinkel te brengen (hier in de buurt hebben we er een die vogels overneemt), maar ik zou het zelf niet snel doen. Dat is namelijk vaak een verslechtering ten opzichte van de grotere kooien thuis…

 6. Hallo ik ben Margo en ben net begonnen van het houden van grasparkieten.
  Ik heb gelezen dat schelpenzand niet zo gezond is voor deze diertjes.
  Omdat het problemen zou geven met hun ademhaling en kans heeft op schimmelinfectie.
  Wie kan mij adviseren en heeft er ervaring mee.

  • Dag Margo, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ook nog nooit last mee gehad… Maar dat wil uiteraard niets zeggen, misschien zijn er andere lezers die je kunnen helpen?

 7. Hallo beste Ruben,
  Bedankt voor de waardevolle informatie. Ik sta op het punt een grote kooi en speelgoed te halen en uw adviezen zijn erg belangrijk op dit punt.

  Ben al enige uren aan het surfen om informatie te krijgen over verzorging en welzijn van een grasparkiet. Dit omdat ik helemaal niets weet en geen ervaring heb met het verzorgen van vogels.
  Heb ook niet bewust een parkiet gehaald, deze liefje is door de vorige eigenaar zelf gekortwiekt. Helaas te diep, waarschijnlijk zal zij nooit meer kunnen vliegen. Verder is de kleinkind van vorige eigenaar wild met het diertje omgegaan. Al heb ik geen kennis, het is duidelijk zichtbaar dat ze getraumatiseerd is. Ze schrikt als ik in de buurt kom, plukt zichzelf steeds. Desondanks wordt ze af en toe blij. Ik heb gemerkt dat ze het fijn vindt als ik de hele dag door parkietengeluiden op you tube aanzet. Wel word ik er zelf intussen helemaak gek van, maar af en toe fluit zij mee en ik vind dat mijn hoofdpijn waard.

  Naar de da vind ik te belastend voor haar, zij is al erg bang. Al weet ik überhaupt niet naar welke dierenarts ik zou moeten gaan. Heb ook de indruk dat ze jeuk heeft, misschien geïrriteerd? Heb wel op advies beaphar Multi Vitaminen druppels gehaald, deze vindt ze vreselijk. Als ik ze op haar voer druppel eet ze helemaal niet. Ook de Xtra Vital van beaphar wil ze liever niet maar meng toch door haar vaste voedsel heen.

  Mijn vraag is: is het nu verstandig een mattie erbij te nemen voor haar? Moet het dan een mannetje of vrouwetje zijn? Ik ben principieel tegen kortwieken, maar is het dan verstandig om deze partner éénmalig door een deskundige te laten kortwieken. Zodat ze allebei samen zijn, maar anderzijds denk ik, dat het juist frustrerend voor haar kan zijn als de maatje straks wél kan vliegen en zij niet.

  Excuses voor de lange tekst maar ik heb echt te doen met haar.

  Met vriendelijke groet, Nazife.

  • Hoi Nazife, ik denk dat een maatje net een goed idee is! Dat kan het probleem van verenplukken zeker oplossen omdat je parkiet dan veel afleiding heeft. Je hebt nu een vrouwtje, dus best een mannetje erbij zetten. Twee popjes werkt meestal niet zo goed. Ik zou niet kortwieken, ben er net zoals jij tegen! Ik weet niet of het vervelend is, misschien springt en kruipt hij er wel achteraan? Als je zorgt dat er altijd een touw of laddertje is zodat je parkietje zich kan verplaatsen als hij eens op de grond terecht komt, is er volgens mij geen probleem. Moest het wel zo zijn, kan je nog altijd een langs de dierenarts (of als je andere vogeltje problemen blijft hebben ook, al begrijp ik dat je de stress wil vermijden). Veel succes met je parkietje!

 8. hallo
  ik heb een grasparkiet net gekocht.
  ik krijg ook een vrouwtje.
  kan je ervoor zorgen dat ze een koppeltje worden en hoe moet ik dat dan doen

  • Normaal gezien gebeurt dat vanzelf, veel keuze hebben ze niet als ze maar met twee zijn 🙂 Meestal leren ze het wel vinden met elkaar, dus geen zorgen maken!

 9. Hoi Ruben!
  Twee mannetjes en twee vrouwtjes grasparkieten met zijn vieren samen in een kooi, (die natuurlijk groot genoeg is) gaat dat wel?

  Groetjes, Emma

 10. Hallo,ik ga morgen achter twee engelse grasparkietjes en heb thuis nog een bourke ,mag ik ze samen steken

 11. Hoi Ruben!

  Zouden 2 mannetjes en een vrouwtje samen in een kooi kunnen?

  • Beter niet, beter ga je voor een even aantal vogels, liefst evenveel mannetjes als vrouwtjes of allemaal van hetzelfde geslacht. Met een oneven aantal, zeker met een vrouwtje erbij, kan je problemen krijgen omdat er twee een koppeltje vormen en eentje overblijft.

 12. Robin Vogelsang says

  Hallo Ruben,

  Ik heb 1 grasparkietje en deze is hartstikke tam. Hij is overdag van 07.00 tot 17.00 alleen, maar laat dan wel de radio aan.
  Wanneer ik thuis kom doe ik direct de kooi open en vliegt hij lekker in het rond en gaat gezellig op mijn hoofd zitten.
  Nou heb ik soms het idee dat hij zich een beetje raar gedraagt, hij doet namelijk vaak zn snavel helemaal open en dan weer dicht. Dit doet hij een paar keer en is ondertussen met de snavel aan het tikken tegen de stok.
  Zou u mij hier meer over kunnen vertellen? Of dit erg is of niet?

  Verder is mijn vriendje heel spontaan en vind alles leuk

  Groetjes Robin V

  • Snavel op en dicht doen kan geeuwen zijn, dan kan het zijn dat je even wat frisse lucht in huis moet laten. Of dat je parkietje gewoon moet rusten natuurlijk! Tikken met de snavel tegen de stok kan zeker geen kwaad, dat is normaal gedrag. Ze doen soms gekke dingen om zich te vermaken. Als ze tegen de stok tikken is dit meestal op een moment dat ze vrolijk kwetteren en ze zijn dus heel opgewekt in alles wat ze doen, niets om je zorgen over te maken!

 13. pascale tollenaar says

  Goeie middag
  Heb en vraagje ik heb en pop en haantje van valkparkiet
  Maar de pop bijt steeds het haantje waarom doe ze dat alvast bedankt

  • Wellicht om haar dominantie te uiten. Als het geen erge verwondingen geeft, moet je er niet echt iets aan doen en kan je het wat laten gebeuren.

 14. Ik zou graag een grasparkiet willen aanschaffen, maar de enige tochtvrije plek is boven op mijn broodkast. Hierdoor staat de kooi hoger dan op ooghoogte. Is dit een probleem?

 15. Hallo, sinds een aantal dagen heb ik een grasparkietje genomen om deze tam te maken. Nu zie ik dat hij hangend tegen de tralies van de kooi slaapt en dit lijkt erg zielig. Kan ik hier iets aan doen zoals een mandje?

  • Ik vermoed dat je wel zitstokken in de kooi hebt, dus de parkiet heeft de keuze om daarop te slapen. Heel erg is dit hangen aan de tralies niet. Ik heb zelf ook zo’n vogeltje gehad dat daar soms ging slapen en op andere dagen zat hij rustig op de stok. Hangt er net vanaf waar ze zin in hebben, dus geen zorgen om maken!

Laat een Reactie achter

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.